Buurtweb Wijdschild.nl Gorinchem

Veiligheid in de wijk

Korpsonderdeel Wijkpolitie team Vijfheerenlanden
Behandeld door P. van de Velde

Uit analyse van recente cijfers blijkt dat de gemeente Gorinchem wordt geconfronteerd met een toenemend aantal woning- en auto-inbraken, diefstal van fietsen, brom- en snorfietsen. Het is een bekend verschijnsel dat deze toenemen als de dagen korter worden.

Om het aantal delicten terug te brengen kunnen wij niet zonder uw medewerking. Uiteraard blijft de politie surveilleren en technische- en buurtonderzoeken doen. Waar nodig geven we preventieadviezen en maken gebruik van Burgernet.

Burgernet is een verlengde van SMS-alert, maar gebruikt ook spraak- en e-mailberichten. Mensen zonder mobiele telefoon kunnen dus ook meedoen.

Hoe kunt u ons helpen?
- door verdachte situaties te melden; ga er niet vanuit dat wij het al weten
- door ook die zaken te melden waarvan u misschien denkt dat het niet belangrijk is
- bel altijd, ook als u denkt dat ze weg zijn voordat de politie er is
- door ervan uit te gaan dat uw informatie nuttig is en dat de politie er iets mee doet
- door aan de telefoon te blijven, ook als u wordt  doorverbonden en u uw verhaal nogmaals moet doen
- door kentekens en signalementen te noteren

Wij weten dat sommige mensen denken dat de politie het lastig vindt om gebeld te worden. U kunt erop vertrouwen dat dit zeker niet het geval is. Uw alertheid op verdachte personen en situaties in uw buurt kan ons juist helpen. Ga af op uw gevoel als u iets niet vertrouwt. Bel 0900-8844 (bij spoed en heterdaad 112). Mailen kan ook als politie-inzet niet direct noodzakelijk of de situatie niet meer actueel is en u tóch (bijvoorbeeld achteraf) deze informatie wilt delen!

Wij als politie Zuid-Holland-Zuid proberen altijd verbeterslagen te maken, samen met u en onze partners in de wijk. We hebben immers hetzelfde doel:

"de wijk veilig en leefbaar houden".

Heeft u dus iets gezien? Bel politie Zuid-Holland-Zuid of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik hoop dat mede met uw hulp de criminaliteit kan worden teruggedrongen. Bedankt voor uw aandacht en wellicht tot ziens in uw wijk.

Met vriendelijke groet
Pieter van de Velde,
Wijkagent (Wijdschild) Gorinchem Oost en Dalem