Buurtweb Wijdschild.nl Gorinchem

Hondenverbodsbord

Geen drollen op dit veld dan bent u onze held !

 

Als het aan de winnaars Job en Cas ligt van de hondenverbodsbordenwedstrijd zullen hondenbezitters op de schouders genomen worden als ze zich hier in Wijdschild aan houden. Dinsdagmiddag 19 juni werd op het grasveld naast de Jenaplanschool in Wijdschild de winnaars van de ontwerpwedstrijd hondenverbodsbord door wethouder J.C. Oostrum bekend gemaakt.

Het was een feestelijke bijeenkomst met een luchtje. Door de kinderen van de Jenaplan werden overal bij de hondendrol een vlaggetje geplaatst. Het veld stond vol met de vlaggetjes. Op deze manier hoopt men de wijkbewoners (en bezoekers) aan te sporen om wat de hond achterlaat ook weer gewoon op te ruimen en in de daarvoor bestemde bakken.

Wethouder van Oostrum sprak tegen onze redacteur dat het niet het leukste onderdeel van zijn baan is, maar hij vindt het belangrijk dat de klacht nummero 1 van de burgers gewoon opgelost gaat worden. Elke hondendrol is er een te veel. We hebben als gemeente juist meerdere hondenopruim-units geplaatst dat het een kleine moeite is om het even op te ruimen.