Buurtweb Wijdschild.nl Gorinchem

Kort nieuws

Garagesale 5 september 2020 gepland gaat NIET door.

In overleg met de Gemeente Gorinchem is mede besloten om de garage dit jaar niet  door te laten gaan ivm Corona. Het lijkt nog vroeg, maar alle evenementen met een vergunning zijn tot 1 sept niet zijn toegekend. Ons team heeft besloten om het niet aan het toeval over te laten en kijken met u uit naar de GarageSale van 2021. 

Team Wijdschild

 

 

Marjan De Ridder nieuw bestuurslid Stichting

Onlangs heeft tijdens een bijeenkomst van het bestuur van de Stichting Gorinchem Buurtweb Wijdschild.nl  een wisseling van het secretariaat plaatsgevonden. Marjan de Ridder heeft de taak overgenomen van Ivanka Petra. Ivanka was vanaf de oprichting van de stichting actief, waarvoor dank werd overgebracht voor haar inzet over de afgelopen jaren.

Bewoners van Wijdschild onderschrijven het belang van goede communicatie en samenwerking bij zaken die de wijk betreffen en/of van

Lees meer: Marjan De Ridder nieuw bestuurslid Stichting

Baasje ruim het op!

Normaal gesproken valt het aardig mee in onze wijk. Maar sinds een maand of 3 lijkt alles wel veranderd, je kan werkelijk bijna geen stap meer op de grasvelden zetten zonder heel goed te kijken anders sta je ......inderdaad een drol
"Als ik mijn honden op een schoon stukje gras hun behoefte wil laten doen moet ik de eerste vijf meter klunen door de hondenhopen om daar te komen", aldus hondenbaasje Esther.
De Esther was er al een tijdje klaar mee

Lees meer: Baasje ruim het op!

Asbestpanelen in Drive-in-woning Wijdschild

Bij twee drive-in woningen in Wijdschild is asbest geconstateerd. Omdat de woningen allemaal op dezelfde wijze gebouwd zijn, is de kans groot dat meer woningen asbesthoudend materiaal bevatten. Vanwege het gezondheidsrisico heeft de gemeente daarom vandaag woningeigenaren hierover geïnformeerd.

Uit onderzoek bij de twee woningen bleek dat de plaat bestaat uit niet-hechtgebonden asbest. Dat is de soort met het hoogste gezondheidsrisico, vanwege de losse vezel. Zit deze plaat nog in de woning, dan is er geen acuut gevaar, maar is het wel nodig actie te ondernemen om mogelijk gevaarlijke situaties te voorkomen. Daarom heeft de gemeente bij circa 400 woningen in Wijdschild een brief bezorgd om hen te informeren.

Vraag aan woningeigenaren

De gemeente vraagt de woningeigenaren te controleren of bij hen inderdaad nog een asbestplaat in de woning zit, in het gedeelte dat oorspronkelijk gebouwd is als garage. Als de plaat nog helemaal intact is kunnen zij besluiten deze te laten zitten (maar dan mag de plaat niet bewerkt worden). Als de plaat beschadigd is, dan moeten zij deze zo spoedig mogelijk laten verwijderen. 

Gecertificeerd asbestverwijderaar

Omdat het gaat om niet-hechtgebonden asbestplaten, gelden daar regels voor. De belangrijkste is dat het wettelijk niet is toegestaan zelf (onderdelen van) deze asbestplaat te verwijderen. Dat moet een gecertificeerd bedrijf doen. Omdat de meeste woningen particulier eigendom zijn, komen de kosten daarvan voor de eigenaar.

Bron: Gemeente Gorinchem