Buurtweb Wijdschild.nl Gorinchem

GARAGE SALE WIJDSCHILD BLIJVENDE TOPPER

Komende zaterdag 1 september wordt voor de 14e keer de garagesale in Wijdschild gehouden. Ook dit jaar weer op de gebruikelijke locatie: wijk Wijdschild in Gorinchem. Vanaf 10.00 uur zullen de wijkbewoners weer hun garagedeuren openzetten en de koopwaar aanbieden. Na het succes van voorgaande jaren met bezoekers blijft het enthousiasme om de garagedeuren open te gooien  zeer groot.

Een garageverkoop is een rommelmarkt aan huis die vanuit de garage plaatsvindt, waarbij zo’n 145 bewoners in Wijdschild de laatste jaren aan meedoen. Tijdens garageverkopen worden zaken uit de huishouding verkocht die niet meer nodig zijn, met als doel het aantal bezittingen te verminderen, fondsen te werven of geld voor zichzelf te verdienen. Garageverkopen staan soms in het teken van de voorjaarsschoonmaak, een aanstaande verhuizing van de eigenaar van het huis of worden puur als een gezellig evenement georganiseerd. In Wijdschild is het in 1995 spontaan ontstaan na de evacuatie van de dreigende watersnood.

Bewoners die mee willen doen met de verkoop worden verzocht zich te melden op de wijksite. Kijk voor meer informatie op www.wijdschild.nl