Buurtweb Wijdschild.nl Gorinchem

Wijdschild nu ook op twitter

Vanaf vanavond is Wijdschild ook te bereiken met het populaire Twitter. Bijna heel Nederland  twittert. Politici als Femke Halsema, André Rouvoet, Alexander Pechtold, Maxime Verhagen, maar ook DJ Tiësto, Frits Wester en Wim de Bie. Wijdschild kan niet achterblijven en zo blijven bewoners op een simpele manier weer op de hoogte.

De activiteit bij het gebruiken van Twitter heet twitteren (ook wordt de term 'tweeten' gebruikt), dat kwetteren betekent. Het logo van

Twitter is daarom een klein vogeltje. Twitteren komt neer op in real time communiceren via een microweblog op een pc of gsm. Door de combinatie van webloggen met instant messaging wordt het soms microblogging genoemd.

De basisvraag van de dienst was oorspronkelijk "Wat ben je aan het doen?" en is nu "Wat gebeurt er?". Iedere twitteraar kan op elk moment van de dag in maximaal 140 tekens vertellen waar hij/zij mee bezig is, wat hij/zij van plan is of wat hem/haar bezighoudt. Er zijn ook mensen die vooraf aankondigen dat zij bij een evenement aanwezig zijn en met anderen, al dan niet aanwezig bij het evenement, willen twitteren. Dit creëert een virtuele aanwezigheid.

Join twitter Wijdschild